BESTUUR DIN

 

Drs. John G.A. Brewster MSc/PhD Candidate 

Voorzitter Diaspora Instituut NederlandBestuurskundige en docent Recht

Boardmember Diaspora Network Europe te Brussel

Voorzitter TEDX-HAARLEM

D&I adviseur

 

https://www.linkedin.com/in/drs-john-brewster/?originalSubdomain=nl

 

 

 


Peter Diekman

Secretaris Diaspora Instituut Nederland

Sinds 2005 heeft Diekman een band opgebouwd me Suriname. Hoewel het geen “love at first sight” was, heeft hij het land en zijn mensen al kort na zijn eerste bezoek leren waarderen. Hij is gefascineerd geraakt door de schoonheid van het land en de vriendelijkheid van de mensen. Tegelijk realiseert hij zich dat Suriname nog een lange weg heeft te gaan als ontwikkelingsland. Hieraan wil hij graag een bijdrage leveren.

Diekman komt sinds 2005 met regelmaat in Suriname, vooral om trainingen te geven aan accountants en later ook aan medewerkers van financiële instellingen en de overheid. In 2017 is hij benoemd als hoogleraar aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, waar hij in de eerste jaren masterclasses gaf ten behoeve van mensen uit het bedrijfsleven en de overheid. Sinds enkele jaren is hij verantwoordelijk voor het mastervak “Auditing Theory” binnen de faculteit der maatschappijwetenschappen. Ook staat hij op commerciële basis als consultant organisaties bij op het terrein van corporate governance, risico management en de strijd tegen financiële criminaliteit.

Op niet-commerciële basis (onbezoldigd) begeleidt hij studenten die een afstudeeropdracht moeten voltooien. Sinds 2023 is Diekman betrokken als bestuurder bij het Diaspora Instituut Nederland (DIN) dat zich inzet voor de totstandkoming van concrete projecten ter ondersteuning van Suriname.

In Nederland is hij actief als partner van FourValue BV, een onderneming die zich bezig houdt met financieel forensisch onderzoek en systematische integriteitsanalyses, vooral gericht op banken en andere financiële instellingen. Daarnaast is hij programmadirecteur binnen de Erasmus School of Accounting & Assurance, een dochteronderneming van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

https://www.linkedin.com/in/peterdiekman/